• бесплатная dle
  • ,
  • форекс портал

    Різдво Івана Хрестителя

    Різдво Івана Хрестителя

    Дорогі браття і сестри!
    Сьогодні Церква урочисто святкує празник Різдво Івана Хрестителя. В дійсності, ця подія дуже важлива в історії спасіння. Адже, саме Іван Хреститель був тим пророком, завданням якого було приготувати єврейський народ до приходу Месії. Особливість народження Івана Предтечі полягає в тому, що Бог втручається в закони природи і відкриває лоно Єлизавети, яка згідно свого віку не могла вже народжувати дітей. Потрібно сказати більше, Господь впродовж усього подружнього життя Захарії та Єлизавети тримав у таємниці Свій задум, готуючи їх до отримання найціннішого Божого дару - дитини десятилітнім випробуваннями. Таким чином, можна впевнено говорити, що саме Божий задум і лише Божий задум є найкращим для людини, метою якого зробити її щасливою. Подружжя Захарії та Єлизавети подають приклад, що найважливішою метою в житті людини має бути святість, яка здобувається через взаємне освячення, бо тільки так можна щодня радіти життям, навіть, якщо в сім'ї немає дітей. Адже двоє одружуються тому, що люблять один одного; для чоловіка причиною радості та щастя є його дружина, а для дружини - її чоловік. Коли на такій основі формується подружжя, обоє однаково розумітимуть обдарування чи обділення під дією Святого Духа, Який утверджує в правді і наповнює серце миром. Хто перебуває в Бозі, той не витрачає часу і сил на незадоволення чи нарікання, претензії чи звинувачення, а радше навпаки - він пильно берегтиме світло Божої правди у своєму розумі та серці, бо правда Божа дає силу не терпіти життя, а жити.
    Священник Захарія та його жінка Єлизавета без слів звіщають нам, що життя є Божим. даром. Вони мали достатньо часу, щоб навчитися радіти своїм життям та їхнім спільним. Це є підстави для вдячності та прослави Всевишнього. Нарешті, настав час, і вони отримали те, чого спільно бажали як подружжя - дитину. Це сталося тоді, коли мабуть ніхто не очікував. Натомість, у Бога все відбулося згідно Його непорушного задуму. Кожна людина у Нього постійно як на долоні не для того, щоб її контролювати, а для того, щоб її обдаровувати і в цьому даруванні допомагати їй пізнати Його всещедру руку та відчути ніжні батьківські обійми. Господь формував свідомість і виховував серця цього священничого подружжя до розуміння, що життя є Божим даром не для власної потім чи задоволення, а для служіння, бо від цього настає правдива і тривала радість. Служіння обох у взаємній любові та любові до Бога - це промені божественного світла, яке зачаровує інші подружжя та викликає бажання жити в цьому світлі. Таке служіння створює навколо себе аору, в якій відчувається смак неба. А це вже внутрішні умови даного подружжя для прийняття довгоочікуваного дару від Бога, щоб вільно посвятити його на служіння Господеві.
    Щоправда, ця новина від ангела стала настільки великою несподіванкою для Захарії, що він засумнівався, а його сумнів став причиною оніміння. Сумнів у досконалій Божій волі немов би паралізує розум і віру людини. Зупиняється потік Божого світла, щоб розуміти, і Божої сили, щоб вірити. Таким чином людина перестає бути свідком нового Божого одкровення, призначеного для проголошення світові. Іншими словами, призупиняється її служіння Господеві. Бог усіх покликаа до існування, щоб кожен день пізнавати Його активну діяльність у своєму житті та свідчити про це за посередництвом слова. Саме віра, очищена від найменших сумнівів допомагає бачити невидиме і впевнено очікувати те, на що людина сподівається. Тому й Захарія почав знову говорити аж тоді, коли його очікування споанилися - син народився.
    Народження дитини найчастіше є радістю її батьків. Але, важливо звернути увагу на те, як довго триває ця радість? Ангел Господній також подібно говорив до Захарії: "Він буде тобі радість і веселість, і багато радітимуть з його народження, бо він буде великий в очах Господніх; не питиме він вина, ні напою п'янкого, і сповниться Духом Святим вже з лона матері своєї, і багато синів Ізраїля наверне до Господа, їхнього Бога"(Лк.1,14-16).
    Знаючи тепер умови життя і обставини служіння Івана Хрестителя, можемо запитати себе: що більше - радість чи занепокоєння викликало б це у його батьків? А коли радіємо ми від своїх дітей і як довго це триває? Дуже важливе питання, яке допомагає більш глибинно зрозуміти: якими є стосунки між батьками і дітьми та чи потрібно щось змінювати. Радість, мир і праведність, за словами апостола Павла, є ознаками Царства Божого. Кожна сім'я спільно творить царство, але чиє? Неважко визначити, якщо проаналізувати, що характеризує сім'ю: мир чи незгода, радість чи смуток, легкодушність чи праведність, повага чи зневага, любов чи ненависть, прощення чи гнів і образи.
    Дорогі браття і сестри!
     Господь святий і нас покликав до життя, щоб стати святими. У світі немає людини, яка жила б і не згрішила, за винятком Пресвятої Богородиці. Іван Хреститель народився, щоб відважно говорити про гріх і його наслідки, бо всяка безбожність осоружна Господеві і може назавжди віддалити людину від Божого Царства. Отож, і ми пильно вдивляймося в закон Божий, який виховує нас бути гідними дітьми, батьками, братами, сестрами, улюбленим Божими, яким приготоване Царство вічного життя. Амінь!



    скачать dle 10.2 Форекс опционы

    Схожі новини

    Зіслання Святого Духа

    Стрітення Господнє

    Собор Івана Хрестителя

    Святе Богоявлення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа

    Зачаття Пречистої Діви Марії святою Анною

    Оголошення

    для парафії

    Рекомендуємо

    відвідувати

    • Католицький Оглядач
    • Українська правда
    • Громадське телебачення
    • Офіційний сайт УГКЦ
    • ДивенСвіт
    • CREDO
    • Стрийська єпархія УГКЦ
    • Карітас України

    Популярні новини

    за останній місяць

    Трансляція

    інтернет радіо

    Radio Voskresinnya

    Radio Mariya

    Radio Dzvony

    Слухати в новому вікні