• бесплатная dle
  • ,
  • форекс портал

    Неділя ХХ по Зісланні Святого Духа

    Неділя ХХ по Зісланні Святого Духа

    Дорогі браття і сестри!
    Роздумуючи над цією подією в черговий раз можемо відчитати месіянське післанництво в поведінці Ісуса Христа.
    Разом із учнями і натовпом народу Ісус прямує до міста Наїн. При вході до міської брами їм назустріч рухається похоронна процесія. Смерть юнака, єдиного в матері своєї, що була вдовою, сколихнула все місто. Мабуть і тоді в багатьох людей постало питання: Господи, чому. так рано ця дитина померла? Невже Ти не міг його врятувати? Що тепер буде з його матір'ю, як їй жити далі? А Господь не забарився. Він знав, що сталося в Наївні, хоча можливо ні з ким про це не говорив. Назустріч смерті рухається життя. Перші слова, з якими Ісус звертається до вдови, "не плач", виглядають дещо дивно. Адже, неможливо не плакати матері по втраті неповнолітньої дитини. Ісус не намагається її потішити. Він дає зрозуміти, що має намір щось зробити. Доторкнувшись до мар, Ісус зупиняє похорон і повноважним голосом звертається до хлопця: "Юначе, кажу тобі, встань!"(Лк.7,14).
    І"мертвий підвівся, і почав говорити"(Лк.7,15). Такої влади і сили ніхто не мав до Ісуса. Говорячи це від власного імені, Він наразився на великий спротив і обурення фарисеїв, які не повірили, що перед ними воплочений Бог. Ісус воскрешає юнака, а матері повертає сенс життя і надію на Бога, який присутній в історії людини і співдіє їй в усьому на добро. Ісус робить чудо, щоб люди повірили, що Бог послав у світ Сина не світ засудити, а Ним спасти світ. Багато з присутніх там людей говорили: "Великий пророк устав між нами. Бог навідався до народу свого"(Лк.7,16).
    Дорогі браття і сестри!
    Ця подія запевняє нас у близькості Бога і в нашому житті. Він не лише нас створив, а й дбає про наше життя, тривалість якого не закінчується смертю, а продовжується вічно завдяки безсмертній душі. Він послав у світ Свого сина на смерть, бо це єдиний спосіб дати людству вічне життя. Тому, коли оплакуємо смерть наших рідних чи близьких, живімо надією на їхнє життя у Бозі, над яким смерть не має жодної влади, бо вона переможена раз і назавжди у смертному тілі нашого Господа і Спасителя Ісуса Христа. У час пандемії десятки тисяч помирають, а мільйони сповнені страхом. Це свідчить про те, що частина людства ступила на дорогу смерті і, ставши її носіями та використовуючи різні маніпулятивні методи, прагнуть реалізувати свої корисливі цілі, руйнуючи порядок, встановлений Творцем. Можливо це ще не вершина цинізму, але явна ознака служіння злу, яке є ворогом добра. Написано: "Хіба не знаєте, що ви слуги того, кого слухаєтеся: чи то гріха - на смерть, чи то послуху - на праведність?"(Рим.6,16). Будьмо пильні та уважні, щоб обравши свій шлях, ми прямували дорогою не смерті, а життя. Амінь.


    скачать dle 10.2 Форекс опционы

    Схожі новини

    Неділя XVII по Зісланні Святого Духа

    Неділя перед Воздвиженням

    Неділя VIІ по Зісланні Святого Духа

    Світлий Вівторок

    Неділя Закхея

    Оголошення

    для парафії

    Рекомендуємо

    відвідувати

    • Католицький Оглядач
    • Українська правда
    • Громадське телебачення
    • Офіційний сайт УГКЦ
    • ДивенСвіт
    • CREDO
    • Стрийська єпархія УГКЦ
    • Карітас України

    Популярні новини

    за останній місяць

    Трансляція

    інтернет радіо

    Radio Voskresinnya

    Radio Mariya

    Radio Dzvony

    Слухати в новому вікні