• бесплатная dle
  • ,
  • форекс портал

    Неділя самарянки

    Неділя самарянки
    Неділя самарянки
    "Якби ти знала дар Божий і хто той, що тобі каже: дай мені напитися – ти попросила б у нього, і він дав би тобі води живої"(Ів.4,10).
    Дорогі браття і сестри!
    Сьогодні чуємо довгу та інтригуючу розповідь про зустріч і розмову Ісуса з жінкою самарянкою. На перший погляд виглядає, що це випадковість. Але, в контексті всієї розповіді розуміємо, що то була наперед запланована Богом зустріч із своїм творінням - грішною жінкою - не для того, щоб її засудити, а щоб спасти. Поступове об'явлення Ісусом себе як Бога є цілком слушне, оскільки з першого речення жінка не зрозуміла б і не повірила Йому. Це ми називаємо Божою педагогікою. Потрібно сказати, що так Бог діє по відношенню до кожної людини, адже розуміння людиною Бога залежить від її рівня духовного розвитку. У даному випадку духовний розвиток означає єдність і співжиття зі Святим Духом. Початком такої єдності є Таїнство Хрещення. Але, досвід показує, що часто юні християни не розуміють свого покликання і як правило тому, що їх батьки не навчають. Діти засвоюють правила поведінки дома, на вулиці, в гостях. У них виробляються певні звички, не завжди хороші. І це не дивно, бо середовище буває різне. Дітей навчають добрих манер поведінки, дружби, спільної праці, розвивають їхні здібності. Згідно загальноприйнятих норм це триває щонайменше до досягнення повноліття. Все правильно. Це потрібно назвати соціальним, інтелектуальним, суспільним, моральним розвитком особи.
    Однак, духовна зрілість базується на усвідомленні та визнання, що є Бог, який все створив. Він один і єдиний, у Ньому наш початок, завдяки Йому ми щодня прокидаємося, рухаємося, працюємо, навчаємося, розвиваємося. Але, це не найвища мета людини. Тільки людина покликана до вічності, тому лише в єдності з Богом вона може бути щасливою у ній. Тому людину ще з дитинства потрібно навчати жити з Богом. Цей процес має тривати безперервно, щоб згодом той підліток чи молода людина могли бути вдячними батькам та іншим людям, які навчали їх жити з Богом. Саме цей вислів "жити з Богом" пояснює суть духовного розвитку особи, яка перебуває в постійному зв'язку з Господом, якого поступово щораз більше пізнає. Таким чином людина своїм духом підноситься так високо, що розуміє Божі слова і Божі діяння у світі, мета яких незмінна - добро людини. Коли християнин відкриває для себе Бога, який живий і присутній в його житті, надихає до добрих діл, допомагає протистояти злу, то чи буде ця людина свідомо уникати Бога, остерігатися Його, не довіряти Йому, нехтувати Ним? Звичайно, що ні.
    Щоб більше розуміти Бога, потрібно бути з Ним у стосунку. Особистий досвід є гарантією правди про Бога, якого відкриваєш не в книжках чи з розповідей ближніх. Він особисто настільки близько перебуває, що Своїм Духом єднається з людиною. 
    Святий Дух - це світло. У ньому пізнаємо Таїнство Бога. Святий Дух - це тепло. У Ньому досвідчуємо силу Божої любові.
    Святий Дух - це мир. У Ньому захищене людське сумління. Святий Дух - це Бог. У Ньому повнота життя людини.
    Хто живе з Богом, той знає дари Божі, бо постійно споживає з джерела живої води, яким є Святий Дух. Це багатство неможливо оцінити людськими критеріями, оскільки воно вічне, а те, що походить від світу - тимчасове.
    У Бозі є все. Хто перебуває в Бозі, той найбагатший. Не кожний це розуміє і з тим погоджується.
    А що думаю я???


    скачать dle 10.2 Форекс опционы

    Схожі новини

    Введення в храм Пресвятої Богородиці

    Неділя ХХІІІ по Зісланні Святого Духа

    Неділя перед Воздвиженням

    Неділя VIII по Зісланні Святого Духа

    XXVIII Неділя по Зісланні Святого Духа

    Оголошення

    для парафії

    Рекомендуємо

    відвідувати

    • Католицький Оглядач
    • Українська правда
    • Громадське телебачення
    • Офіційний сайт УГКЦ
    • ДивенСвіт
    • CREDO
    • Стрийська єпархія УГКЦ
    • Карітас України

    Популярні новини

    за останній місяць

    Трансляція

    інтернет радіо

    Radio Voskresinnya

    Radio Mariya

    Radio Dzvony

    Слухати в новому вікні