• бесплатная dle
  • ,
  • форекс портал

    Неділя сліпонародженого

    Неділя сліпонародженого

    "Відповів Ісус:
    – Ні він не згрішив, ні батьки його, але щоб діла Божі виявились на ньому"(Ів.9,3).
    Дорогі браття і сестри!

    Історія із сліпонародженим чоловіком пояснює нам значення Божої волі в житті людини. Вислів "Божі дороги незбагненні" стає зрозумілим тому, хто пережив щось таке, результатом чого є добро для людини завдяки надприродному Божому діянню. Лише особистий досвід спонукає повірити у близькість Бога, який не залишається осторонь, а мудро і заплановано у Своєму Божественному Провидінні виводить все на добре, досягаючи найважливішої мети - зміцнення людини у вірі в Нього.
    На перший погляд це виглядає не так важливим, зокрема у час постійного наукового і технологічного розвитку. Сучасна людина схильна більше надіятися на людські досягнення і можливості. Але, незважаючи на те, в яку епоху ти живеш, мета життя залишається незмінною - спасіння у Бозі, вічне життя. Тому, навіть сам Бог може допустити "безвихідні" ситуації чи стан здоров'я, щоб людина почала розуміти значення Божої волі у її житті. Господь спонукає людину дозволити Йому увійти в простір її життя, щоб забезпечити внутрішній мир і зовнішню безпеку; щоб навчити її правильно користуватися даром свобідної волі не шукаючи свого, а Божої волі. Так, псалмопівець Давид писав: "Бо Ти, о Господи, даєш світло моєму світлу: освітлюєш, мій Боже, мою темінь. Бог, що підперізує мене силою і чинить досконалим шлях мій, що ноги мої робить, як у лані і ставить мене на висотах "(Пс.18,29;33-34). Господь дуже делікатно, не позбавляючи людину права вільного вибору, змінює її орієнтири, поступово переносячи увагу з обмежених людських можливостей до необмеженої та всемогутньої Своєї сили. Він не протиставляє Себе у нездоровій боротьбі за конкуренцію. Господь виводить людину на шлях життя у світлі, яке має божественну природу. У цьому світлі людина ведена Святим Духом, який не помиляється. Він сходить тихо і непомітно, а діє виразно і досконало. Святий Дух вказує на Бога як початок і кінець не лише у світовій історії, а й в історії кожної людини. Бог є джерелом і повнотою її життя. Тому саме Його, тобто Його волі, потрібно шукати.
    Божа воля об'явлена в Його слові: "Закон Господній - досконалий: він відживлює душу. Засвідчення Господнє - вірне: воно навчає простих. Господні Заповіді - праві: вони радують серце. Веління Господнє - ясне: воно просвічує очі"(Пс.19,8-9). У здоров'ї чи хворобі, в достатку чи в скруті, в радості чи в смутку, незалежно від зовнішніх чинників чи внутрішньоно стану людина, яка живе у Святому Дусі, нестиме у світ життя, яким коротким фізично воно не було б. Віра в Бога допомагає бачити своє життя і після смерті. А все тому, що влада смерті переможена Ісусом Христом, який хоч і помер, але третього дня Воскрес. Тож, кожен, хто вірить у непереможну силу Христа, що випливає з Його Божества, стає причасником Його життя і спадкоємцем вічного Божого Царства.
    Це найважливіше свідчення, яке Господь ставить як завдання для кожної людини, зокрема християнина. Тільки в Божому розумі міститься досконалий шлях спасіння людини і хто його обирає, досягає святості. 
    Хай світло Христа, об'явлене в Його слові, зачаровує нас і надихає до життя згідно Божої волі, яка є свята і спасенна.

    скачать dle 10.2 Форекс опционы

    Схожі новини

    Неділя самарянки

    Стрітення Господнє

    Введення в храм Пресвятої Богородиці

    Неділя ХІХ по Зісланні Святого Духа

    Неділя м'ясопусна

    Оголошення

    для парафії

    Рекомендуємо

    відвідувати

    • Католицький Оглядач
    • Українська правда
    • Громадське телебачення
    • Офіційний сайт УГКЦ
    • ДивенСвіт
    • CREDO
    • Стрийська єпархія УГКЦ
    • Карітас України

    Популярні новини

    за останній місяць

    Трансляція

    інтернет радіо

    Radio Voskresinnya

    Radio Mariya

    Radio Dzvony

    Слухати в новому вікні