• бесплатная dle
  • ,
  • форекс портал

    Різдво без кінця

    Різдво без кінця«Чому Різдво не може бути кожного дня?» Діти часто запитують про це, пов'язуючи Різдво з подарунками, солодощами та відпочинком від повсякденних обов'язків. Дорослі посміхаються, тому що знають, що свято не може тривати вічно. Дорослі знають, що потрібно повернутися в «реальний світ». Діти задають чудове запитання, а дорослі дають невірну відповідь.

    Це правда, що в цьому житті, в цьому грішному світі, кожне свято або час для ігор повинні закінчуватися. Також вірно, що ми повинні жити в «реальному світі», але реальний світ - це не те, що уявляє собі більшість людей. Те, що більшість називає реальним світом, правильніше назвати «сферою загального досвіду». Іншими словами, те, що їх короткозорі душі дозволяють їм бачити: наприклад, цикл роботи, відпочинку, роботи, відпочинку, роботи і т. д. Реальний світ (тобто правдиве, відкуплене творіння, піднесене Христом) набагато багатше, глибше, більше зачаровує і є насиченішим, ніж сфера загального досвіду. І це є справжнім викликом для християн - жити істинно в реальному світі, який Господь дав нам, щоб оберегти нас від пекла і підготувати до Царства Небесного, протистояти впертій ілюзії похмурої тяжкості так званого «реального світу».

    Коли я був маленьким хлопчиком, я знав, що настає різдвяна пора, тому що навколо з'являлися прикраси, ялинка і не треба було ходити в школу.

    А як я дізнавався, що різдвяна пора закінчилася? Прикраси поверталися в коробку. Потім знову почалися заняття в школі, і я знав, що Різдво дійсно закінчилося. Як люди дізналися про прихід Христа? Бог послав ангелів і мудреців і, нарешті, Івана Хрестителя, щоб сказати людям, щоб вони приготувалися до зустрічі з Ним.

    Ось важлива різниця між «тоді» і «зараз»: октава Різдва починається і закінчується, але час Ісуса Христа з нами не закінчується. Ісус - це не сезон або свято, який закінчується, або гість, який йде. Ісус Христос, Син Божий і син Марії, як і раніше з нами, таким чином, що Іван Хреститель не міг і уявити. Христос з нами в житті і вченні Церкви; Він з нами в Писанні; Він з нами в Таїнствах, особливо в Євхаристії. Як нагадує нам святий Іван Златоуст: «Якщо ми наблизимося з вірою, ми побачимо Ісуса... бо вівтар Євхаристії замінить ясла. Тут присутнє Тіло Господа, обвите не пеленами, а сяйвом Святого Духа».

    Давайте не будемо ставитися до присутності Христа, як до сезону, який приходить і йде. Давайте не будемо ставитися до Христа, до Слова, що стало плоттю, як до прикраси, яку потрібно прибрати до наступного року. Давайте не будемо ставитися до Христа, як до відвідувача, який гостює у нас під час свят.

    Чим же є «реальний світ» для віруючих християн, які знають, що народження Спасителя змінює все? Давайте зосередимося на трьох моментах:

    1. Ми не є самотні: Бог тепер завжди з нами, говорить з нами через творіння, через Церкву і через дивовижну гідність людського тіла, яке ми маємо тепер у Христі.

    2. У нас є надія: Спасительна місія Христа, яка почалася з Його народження, відбулася для того, щоб знову відкрити для нас Небесні ворота. Наша доля більше, ніж життя і смерть в сфері загального досвіду!

    3. У нас є робота: люди знаходяться в темряві до такої міри, що не знають і не люблять Христа. Те, що ми отримали в якості подарунка - наше християнське покликання - ми повинні тепер подарувати іншим. Яким би не був наш стан в житті, ми не можемо заспокоїтися, поки не зробимо все можливе, щоб привести Христа до світу і світ - до Христа.

    «Чому Різдво не може бути кожного дня?» Може і повинно бути, і так воно і є! Кожен день Христос з нами і для нас, Він просить нас приєднатися до Нього, щоб повернути все творіння до нашого Небесного Отця. Навіть коли октава Різдва закінчується, час Еммануїла (Бога-з-нами) ніколи не закінчується - і це справжнє свято!

    Переклад SLOVO.TODAY

    о. Роберт МакТейг, SJ
    скачать dle 10.2 Форекс опционы

    Схожі новини

    ПОРАДИ БЛАЖЕННІШОГО ЛЮБОМИРА ПЕРЕД РІЗДВОМ

    14 кроків до щасливого Різдва

    Різдвяне послання Владики Тараса Сеньківа

    Різдвяне послання Блаженнішого Святослава

    Послання Блаженнішого Святослава до священнослужителів Української Греко-Католицької Церкви на Страсний четвер

    Оголошення

    для парафії

    Рекомендуємо

    відвідувати

    • Католицький Оглядач
    • Українська правда
    • Громадське телебачення
    • Офіційний сайт УГКЦ
    • ДивенСвіт
    • CREDO
    • Стрийська єпархія УГКЦ
    • Карітас України

    Популярні новини

    за останній місяць

    Трансляція

    інтернет радіо

    Radio Voskresinnya

    Radio Mariya

    Radio Dzvony

    Слухати в новому вікні