• бесплатная dle
  • ,
  • форекс портал

    Воздвиження Чесного і Життєдайного Хреста


    Хрест для християнина – це усе. Це початок і кінець життєвого шляху, це сам життєвий шлях, це символ нашого відкуплення і спасіння, це символ незбагненної жертви і безкінечної любові. Про Святий Хрест говорить до нас адміністратор храму св.Миколая у Перемишлянах о.Віктор Мельник.

    -Для християнина, який намагається практикувати християнське життя, споглядання Хреста завжди буде новим відкриттям, бо несе нам таємницю, яку ми своїм розумом осягнути неспроможні - тайну відкуплення людського роду через смерть на ньому Ісуса Христа. Це таємниця, яка не має дна, але яку Християнин здатний пізнавати за допомогою певних практик, які в житті Церкви мають свою тисячолітню історію.

    Беручи участь у вшануванні Хреста, а Свята Церква, крім празника Воздвиження, який належить до дванадцяти найбільших християнських свят, вшановує його ще у Хрестопоклінну неділю, за допомогою молитовних текстів можемо більше пізнати його таємницю. А за допомогою обрядових дій можемо глибше відчути. Святі отці в основу практик свого духовного життя ставили метанію – глибокий поклін, коли рукою торкаємося підлоги. Як вони пишуть, від метаній серце людини м’якне, розчулюється і тоді вона здатна більше відчути жертовність Ісуса Христа. Тобто, беручи участь у богослужіннях на честь вшанування Святого Хреста через видимі знаки людина доторкається невидимого Бога. І зв’язком у цьому є обряд, коли ми виконуємо ті чи інші практики. І рівень духовного зростання людини, пізнання таємниці Хреста буде залежати від її зосередженості, відкритості, віри у те, що вона робить, бо насправді дії, які вона робить – усе це робить перед самим Христом, виражаючи Йому пошану і подяку. І, очевидно, за таку жертву Господь більше себе відкриває.

    Настільки наскільки ми самі зможемо переживати присутність і значення Хреста у нашому житті, настільки зможемо передати його важливість й іншим, зокрема нашим дітям. Практику визнання триєдиного Бога знаком хреста, безумовно, потрібно виховувати з дитинства. Адже, кладучи на собі знак хреста – чи то з початком нового дня, чи з його завершенням, чи перед і після їжі, перед навчанням чи перед початком якоїсь праці або по її завершенні, ми кожен раз визнаємо свою віру у нашого Спасителя. І роблячи це, ми подаємо гарний приклад усім, хто навколо нас. Наслідком, плодами такого благоговійного ставлення до Хреста буде те, що наші рідні, близькі, співробітники і всі, з ким спілкуємося захочуть також пізнати Хрест, бо, крім того,що це зовнішній вияв нашої віри, він є знаком нашого спасіння, нашої підмоги у щоденному випробуванні, знаком звільнення від усього, що є зайвим у нашому житті і знаком любові.

     

      Записала С.Огородник


    скачать dle 10.2 Форекс опционы

    Схожі новини

    ВЕЛИКОДНЄ ПОСЛАННЯ Єпископів Стрийської Єпархії УГКЦ

    Піст – це духовна весна

    Нове призначення

    Чудотворна ікона з Глинян

    Пастирське послання Блаженнішого Cвятослава з нагоди Року віри

    Оголошення

    для парафії

    Рекомендуємо

    відвідувати

    • Католицький Оглядач
    • Українська правда
    • Громадське телебачення
    • Офіційний сайт УГКЦ
    • ДивенСвіт
    • CREDO
    • Стрийська єпархія УГКЦ
    • Карітас України

    Популярні новини

    за останній місяць

    Трансляція

    інтернет радіо

    Radio Voskresinnya

    Radio Mariya

    Radio Dzvony

    Слухати в новому вікні