• бесплатная dle
  • ,
  • форекс портал

    Квітна недлія

    Квітна недлія

    "На другий день сила людей, які прийшли на свято, почули, що Ісус іде в Єрусалим, і взяли пальмове гілля й вийшли йому назустріч з окликами:
    – Осанна! Благословен, хто йде в ім'я Господнє, цар Ізраїля!"(Ів.12,12-13)


    Дорогі браття і сестри!
    Сьогодні святковий день. Церква урочисто спогадує подію в'їїзду до Єрусалиму Ісуса Христа. Хто здатний відчитати знаки часу і місця, той розуміє зміст і мету цієї події. Напередодні Ісус послав своїх учнів до села, щоб привели йому ослицю, але не пояснив їм для чого, лише зазначив: "Коли питатимуть вас, відповісте, що Господь потребує". Трохи раніше Ісус повідомив апостолів, що вони підуть разом з ним до Єрусалиму, де Син Чоловічий буде виданий людям і Його уб'ють. Однак, учні не взяли ці слова близько до серця. І ось, на другий день, після воскресіння Лазаря, Христос в'їжджає на осляті до Єрусалиму, а люди радісними окликами зустрічають Його, виголошуючи: "Благословен, хто в ім'я Господнє, цар Ізраїля!" Навіть діти вітали Ісуса, простелюючи перед Ним пальмові галузки. Наперед не приготоване людьми, але чітко визначене Богом це дійство стало великим святом у місті. Воно містить у собі боголюдський характер, про що вказує автор книги Буття: " Берло від Юди не відійде, ні жезл із-поміж стіп у нього, поки не прийде той, якому він належить, йому будуть коритися народи. До виноградини він прив'язує своє осля, що до найкращої лози – дитя ослиці. У вині пере він свою одежу, у крові грон – свій одяг. Очі в нього іскристі більш, ніж вино; від молока біліші його зуби. (Бут. 49, 10-12). Люди прагнули свободи, вони слухали промови Ісуса і починали розуміти, що в Його словах є правда і сила, яка визволяє. Тому й вітали Ісуса як нового царя, котрий перебуває з народом, рятуючи життя людей і визволяючи їх від темряви незнання і влади гріха, бо Син Чоловічий має владу і гріхи відпускати.
    Ісус в'їжджає на осляті даючи знак, що Він є носієм миру, а не агресор завойовник. У пророка Захарії написано: "Так говорить Господь: Радуйся, дочко Сіону! Викрикуй, дочко Єрусалиму! Ось цар твій іде до тебе, справедливий і переможний, смиренний і верхи на ослі їде, на осляті, на молоденькій ослиці. Я знищу колісницю з Ефраїму й коня з Єрусалиму; воєнний лук буде зламаний. Він оголосить мир народам, і влада його буде від моря аж до моря, і від Ріки до кінців землі"(Зах.9,9-10). Ісус неодноразово засвідчував Своє божественне походження, але використовував повноту влади лише для добра людей, не зважаючи на особи. Таким чином у народу з'явилася надія на життя у свободі. Про славне визнання нового царя, посланого Богом, писав і пророк Софонія: "Виспівуй, о дочко Сіону! Вигукуй радо, Ізраїлю! Радуйся й веселися з усього серця, дочко Єрусалимська! Господь усунув засуди проти тебе, прогнав ворога твого. Цар Ізраїля – Господь – посеред тебе: не будеш більш боятись лиха. Того дня Єрусалимові скажуть: «Не бійся! О Сіоне, нехай не опадають руки в тебе! Господь, твій Бог, посеред тебе, могутній, що врятує. Він буде вельми радуватися тобою, він відновить тебе любов'ю своєю. Він буде веселитися тобою під веселі співи, неначе під час свята». Я віддалив від тебе лихо, ти не нестимеш більше ганьби. Ось я візьмусь того часу за всіх тих, що тебе гнітять. Я спасу кульгавих, і розпорошених зберу докупи; зроблю їх славними та іменитими, їх, що по всій землі була ганьба їхня. (Соф. 3, 14-19).
    Однак, цей в'їзд до Єрусалиму є рухом назустріч смерті. Його мета - спасти людство, а ціна - життя Божого Сина. Лише Йому єдиному було відомо, що буде далі. Він входив у столицю не для того, щоб бути поставленим на царський трон. Злоба людська, їх несправедливість, жорстокість і цинізм настільки великі, що сьогодні вони вітають Ісуса як царя, а через кілька днів вимагатимуть Його убити. І навіть це не зупинило Христа. Адже, Він зійшов з неба на землю і став людиною не для того, щоб Свою волю чинити, а волю того, Хто Його послав. Він прийшов спрвнити все, що написано про Нього у законі і пророків, щоб тоді, коли висітиме розп'ятий на хресті, кожен повірив, що Він справді Син Божий.
    Цей задум Творця без сумніву є Таїнством Божественної любові, яка не уникає смерті, а перемагає її. Ісус промовляє до багатьох поколінь, що влада є для служіння, а хто намагається спасти себе, той себе погубить, бо спасеться лише той, хто робитиме це в ім'я Господнє згідно Євангелія. Амінь!


    скачать dle 10.2 Форекс опционы

    Схожі новини

    Неділя Закхея

    Святе Богоявлення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа

    Неділя перед Різдвом

    Обрізання Господа нашого Ісуса Христа

    Послання Блаженнішого Святослава, Верховного Архиєпископа Києво-Галицького, до молоді

    Оголошення

    для парафії

    Рекомендуємо

    відвідувати

    • Католицький Оглядач
    • Українська правда
    • Громадське телебачення
    • Офіційний сайт УГКЦ
    • ДивенСвіт
    • CREDO
    • Стрийська єпархія УГКЦ
    • Карітас України

    Популярні новини

    за останній місяць

    Трансляція

    інтернет радіо

    Radio Voskresinnya

    Radio Mariya

    Radio Dzvony

    Слухати в новому вікні