• бесплатная dle
  • ,
  • форекс портал

    Неділя перед Богоявленням

    Неділя перед Богоявленням

    "Голос вопіющого в пустині: "Готуйте дорогу Господеві, вирівняйте стежки його"(Мк.1,3)

    Дорогі браття і сестри!
    Нерідко серед людей можна почути вислів: "Треба спішити жити, бо життя коротке і дається лише один раз". Досвід нас вчить, що поспіх не завжди корисний, а інколи шкодить. У поспіху втрачається теперішнє, яке найцінніше. Як правило у поспіху людина живе майбутнім, а отже, нереальним життям. Від поспіху людина раніше втомлюється, частіше стресує, втрачає впевненість у собі, більше помиляється, навіть, непомітно для себе, потрапляє в залежність. Людина, немов би, не належить собі, не має влади над собою, щось постійно рухає нею, не даючи можливості заспокоїтися. Пояснюється собі найчастіше так: "Життя одне, а часу мало, тому треба спішити". І дійсно, чимало людей швидкими темпами досягають успіху, набувають майно, розвивають бізнес. І тут постає ключове запитання: "Якою ціною?" Поняття "чесність" і "справедливість" поступово втрачає свою цінність. Не так вже й багато можна знайти успішних і чесних одночасно. Сучасне суспільство хворе на приказу споживацтва за принципом: "якнайбільше і для себе". Мова йде не лише про матеріальний вимір, а й про світ почуттів, емоцій та насолоди, отриманих від аморальних розваг. Це стосується людини. Але, чи такий підхід до життя формує у ній людину?
    У повному значенні  слово "людина"  - означає особа, ,яка  своїм життям відображає Творця, бо лише вона створена на Його образ. Тому найточнішим дзеркалом правди про людину є її "серце". Усі люди мають певний ресурс: вроджений і набутий. Як правило, шукають способи використати його найбільш вигідно для себе. За логікою Бога-Творця його потрібно вкладати в розвиток особи: себе, нащадків та ближніх. Чому так? Бо життя коротке, а після смерті суд, на якому треба відповісти: чи я був людиною? Чи мої діти виховані бути людьми?
    Майже кожна людина щоденно оглядає себе в дзеркалі та пишається собою. Це лише зовнішній вигляд. Чи всі пишалися б собою, побачивши своє "серце"? Саме в ньому міститься правда про людину. Одні свідомо її заперечують, інші - приховують, дехто визнає, але вибірково, а хтось намагається її виявляти, щоб серце стало чисте. Хто шукає правду про себе, той її знаходить у серці, пізнаючи як достоїнства, так і непізнані дотепер гріхи. Це спонукає дякувати Богові за одне і каятися за інше. Тривале покаяння немов би стягує з висот благодать прощення, що очищає серце та просвічує розум для пізнання нової правди про себе, яка, хоч і "гірка", але лікує серце, відновлюючи в людині образ Христа. Вкладаючи свій ресурс у цю справу, потрібно сказати собі так: "поспішай повільно". Відновлення людини у Бозі не є лише справою зусиль самої людини, а й даром милості Бога, який спочатку просвічує, очищає і заповнює собою її серце. Оскільки результат залежить в більшій мірі від Бога, ніж від людини, їй слід виховувати в собі пильність та вірність. Потрібно навчитися бути сторожем свого серця, бо ніхто інший цього не забезпечить. Вірність скріплює надію, яка народжує спокій і запевнення, що Бог керує життям людини. Адже тим, що надіються на Господа, все співдіє на добро. 
    У своїх посланнях апостол Павло постійно наголошував, що найбільшою його турботою було відновлення людини на зразок Ісуса Христа. Отримавши об'явлення від Господа, він реально "торкнувся неба". Тому смерть вважав прибутком. У другому посланні до Тимотея він впевнено пише про свою близьку смерть і те, що його чекає після цього: "Бо я вже готовий пролити мою кровну жертву, і час мого відходу настав.  Я змагався добрим змагом, скінчив біг, віру зберіг. Тепер же приготований мені вінець справедливости, що дасть мені того дня Господь, справедливий Суддя; та не лише мені, але всім тим, що з любов'ю чекали його появи"(ІІТим.4,6-8).
    Дорогі браття і сестри! Будьмо пильні та розважливі, щоб кожен вклад нашого часу, зусиль та інших ресурсів був цінним депозитом у всі часи не на осудження, а на оправдання і на життя вічне. Амінь.
    17.01.2021 р.Б.



    скачать dle 10.2 Форекс опционы

    Схожі новини

    XXIX Неділя по Зісланні Святого Духа

    Празник первомученика і архидиякона Стефана

    XXVIII Неділя по Зісланні Святого Духа

    XXVII Неділя по Зісланні Святого Духа

    XXVI Неділя по Зісланні Святого Духа

    Оголошення

    для парафії

    Рекомендуємо

    відвідувати

    • Католицький Оглядач
    • Українська правда
    • Громадське телебачення
    • Офіційний сайт УГКЦ
    • ДивенСвіт
    • CREDO
    • Стрийська єпархія УГКЦ
    • Карітас України

    Популярні новини

    за останній місяць

    Трансляція

    інтернет радіо

    Radio Voskresinnya

    Radio Mariya

    Radio Dzvony

    Слухати в новому вікні