• бесплатная dle
  • ,
  • форекс портал

    Друга неділя Великого Посту

    Друга неділя Великого Посту

    "Ісус, побачивши їхню віру, каже до розслабленого:
    – Сину, відпускаються тобі твої гріхи"(Мк.2,5)

    Дорогі браття і сестри!

    Цим євангельським уривком у другу неділю Великого Посту Церква звертає увагу християн на важливість віри в житті людини. Мова йде про віру в Бога.
    Живучи в ХХІ столітті, маємо визнати, що на сьогоднішній день вірити в Бога щораз важче. І хоча, Церква має за плечима більш як двох тисячолітній досвід, складається враження, що його немов би й не було. Тут слушно пригадати слова Євангелія, де написано: "Коли Син Чоловічий знову прийде у світ, чи знайде віру?" Мабуть, багато християн переконані, що людина спасається своїми вчинками. Однак, Святе Письмо навчає, що людина виправдовуєттся не ділами закону, а вірою. Тому, правдива віра в Бога розвивається на основі живих і реальних стосунків людини з Богом. А це вимагає неабияких довготривалих зусиль. Більше того, жити вірою є природним прагненням людини. Адже, вона ще з лона матері своєї має потребу в Бозі, без участі якого її життя неможливе навіть на секунду. І якщо люди свідомо заперечують участь Бога в їхньому житті, це ще не означає, що воно триває завдяки лише їхнім старанням.
    Після Вознесіння Ісуса на небо життя Церкви як спільноти вірних у вимірі часу є приготуванням до нової зустрічі з Ним, Який має вдруге зійти на землю, щоб судити живих і мертвих. Для християн, які жили в перших століттях, ця подія не піддавалася жодним сумнівам, а радше навпаки, вони очікували її сповнення в дуже близькому часі. Тому й життя набирало характеру приготування, бо "ніхто не знав ні дня, ні години, коли Син Чоловічий прийде". Суть цього приготування полягала в тому, що вони пильнували себе, щоб не потрапити під злий вплив, щоб не дати звести себе хибними переконаннями і не повернутися до безбожного життя. Апостол Павло у своїх посланнях часто писав про це, застерігаючи вірних від небезпек, які появляються як ззовні через хитрі підступи людей, так і зсередини через старі невикорінені погані звички.
    Жити вірою - означає дбати про чистоту свого розуму, який спонукає людину бути свідомою не лише існування Бога, а й власної потреби у Ньому настільки, що Господь стає змістом її життя. Другий прихід Ісуса ніхто не відміняв. Тому й наше приготування до цієї події має бути таким свідомим, як приготування перших християн. Однак, помічаємо, як справджуються слова Ісуса, що "в останні дні любов багатьох сердець охолоне", тобто свідомість зазнає кардинальних змін. Мабуть, найбільша проблема в тому, що ці зміни ведуть до моральної деградації суспільства, для якого вони стають нормою життя. Парадокс, у християнському середовищі, де люди називають себе віруючими, аморальні вчинки і поведінка в цілому визнаються нормою життя. Під впливом зовнішніх маніпуляцій людина шукає собі оправдання, замість того, щоб каятися і жаліти, а в майбутньому вкладати свої зусилля, щоб цього не повторювати. Чи можна такий спосіб мислення і життя назвати приготуванням до приходу Спасителя? Якщо ні, то очевидно й те, що його ніколи не можна назвати життям вірою в Бога. Нові виклики часу, складні обставини є найкращою можливістю переконатися, наскільки свідомим є життя християнина. Чи прагну я жити вірою, пильнуючи своє серце? Чи вкладаю я достатньо зусиль для звільнення від поганих звичок? Чи живу я очікуванням своєї зустрічі з Ісусом?
    Час посту є найбільш сприятливим для цього, оскільки саме такі завдання ставить Церква своїм вірним від початку існування. Хай весь наступний час, подарований нам Господом, буде використаний для нашого добра і добра ближніх, щоб зустрівшись з Христом, не почуватися винними і засоромленими, чужими і втраченими, а радше бути оправданими і щасливими та прийнятими як діти в оселі Батька свого, де "немає ні смутку, ні печалі, ні зітхання, але життя безконечне". Амінь.


    скачать dle 10.2 Форекс опционы

    Схожі новини

    Неділя м'ясопусна

    Неділя митаря і фарисея

    Неділя Закхея

    XXIX Неділя по Зісланні Святого Духа

    Неділя перед Богоявленням

    Оголошення

    для парафії

    Рекомендуємо

    відвідувати

    • Католицький Оглядач
    • Українська правда
    • Громадське телебачення
    • Офіційний сайт УГКЦ
    • ДивенСвіт
    • CREDO
    • Стрийська єпархія УГКЦ
    • Карітас України

    Популярні новини

    за останній місяць

    Трансляція

    інтернет радіо

    Radio Voskresinnya

    Radio Mariya

    Radio Dzvony

    Слухати в новому вікні