• бесплатная dle
  • ,
  • форекс портал
    » » Воздвиження чесного хреста Господа нашого Ісуса Христа

    Воздвиження чесного хреста Господа нашого Ісуса Христа

    Воздвиження чесного хреста Господа нашого Ісуса Христа

    "Бо слово про хрест – глупота тим, що погибають, а для нас, що спасаємося, сила Божа"(ІКор.1,18)


    Дорогі браття і сестри!
    Сьогодні ми святкуємо празник Воздвиження чесного і животворящого хреста Господа нашого Ісуса Христа. У цьому святкуванні ми звершуємо поклоніння хресту, бо він став знаряддям спасіння всього людства. Це відбулося в події смерті Божого Сина Ісуса Христа. Дар спасіння не варто розглядати як готовий подарунок, який в будь-якому випадку належатиме кожному незалежно від способу його життя. Слово "спасіння" має кілька синонімів, одним з яких є вислів "вічне життя". Його неможливо придбати за гроші, отримати в спадок чи іншим способом. Вічне життя - це Бог, який відновлює людині цю можливість ціною смерті Свого Сина, що став даром для світу. Таким чином, Ісус виконав досконалий закон любові: любові до Отця та любові до людини.
    Освоєння дару спасіння відбувається в цьому житті: тут і тепер. Це називається сопричастя з Богом - жити з Ним єдиним Духом, єдиною силою. Допомогою в цьому є Божий закон, який виховує як правильно жити, подібно до Законодавця. З історії єврейського народу за часів Мойсея описано в Біблії цікавий фрагмент: "І повелів Мойсей Ізраїлеві вирушати з-над Червоного моря; і двигнули вони до Шур-пустині, і йшли три дні пустинею та й не знаходили води. Прийшли вони в Меру, та води з Мери не могли пити, бо гірка була; тим і прозвали те місце Мера. І нарікали люди на Мойсея, говоривши; «Що нам пити?» А він заголосив до Господа; і вказав йому Господь дерево; вкинув він його у воду, і вода стала солодкою. Там дав він їм закон і суд, там випробував їх. І сказав: «Коли ти пильно слухатимешся голосу Господа, Бога твого, і чинитимеш те, що йому до вподоби, і вважатимеш на його накази, і дотримуватимешся всіх його установ, ані одної з тих недуг, що я навів був на Єгипет, не наведу на тебе: я бо Господь, твій цілитель"(Вих.15,22-26). Народ, позбавлений доброї води в пустині, перебував у небезпеці смерті. Дерево, використане Мойсеєм на слово Господа, стало знаряддям переміни води на придатну до пиття, що врятувало весь народ. Як дороговказ Господь дав їм закон, за виконання якого Він був гарантією їхньої безпеки. Закон Божий виховує людину до чеснотливого життя. А коли вершиною його виконання стає любов, то сам закон вже не потрібний, бо запечатаний у серці людини духом любові. Це мудрість життя, про яку написано: "Щасливий чоловік, що знайшов мудрість, людина, що розум придбала, бо її придбання ліпше від придбання срібла, і понад золото такий прибуток. Вона дорожча від перлів, ніщо з того, що бажаєш, не зрівняється з нею. Вік довгий у її правиці, і в лівиці – багатство й слава. Слухайте мене, діти, бо я про важливе говоритиму; і щасливий чоловік, що мене слухає. Бо хто мене знайшов, той життя знайшов і осягне від Господа ласку. Це до вас, люди, я кличу, до синів людських мій голос. У мене рада й помисл; я – розум, у мене сила. Я люблю тих, які мене люблять; хто шукає мене пильно, той знаходить... Слухайте, бо уста мої виповідають правду. Всі слова уст моїх правдиві, нема нічого в них нещирого, кривого. Всі вони ясні тому, хто їх розуміє, і слушні тому, хто придбав знання. Я бо навчаю вас правди. Нехай же не покидає вас надія на Господа, і ви сповнитесь Духом. (Прип. 3, 13-16; 8,6;35;14;17;7-9).
    Філософія життя! Це питання стоїть в основі всіх напрямків суспільного життя і діяльності. Тут потрібно шукати причини успіхів і невдач, поразок і перемог, здобутків і втрат, радості та смутку, надії та розчарування, миру та війни.
    "Писано бо: знищу мудрість мудрих, і розум розумних зведу нінащо.
    Де мудрий? Де учений? Де дослідувач віку цього? Хіба Бог не зробив дурною мудрість цього світу? А що світ своєю мудрістю не пізнав Бога в Божій мудрості, Богові угодно було спасти віруючих глупотою проповіді. Коли юдеї вимагають знаків, а греки шукають мудрости, ми проповідуємо Христа розп'ятого – ганьбу для юдеїв і глупоту для поган, але для тих, що покликані – чи юдеїв, чи греків – Христа, Божу силу і Божу мудрість"(ІКор.1,19-24).
    Дорогі браття і сестри!
    Світ знає, а історія довго пам'ятає славні перемоги, позначені кров'ю і втратами сотні  тисяч людських життів. Це перемоги з метою відібрати й панувати, руйнувати і знищити. Споглядаючи хрест, набираймося сили та відваги проголошувати з вірою і любов'ю Божу перемогу над смертю молитвою Церкви: "Хресту Твоєму поклоняємось, Владико, і святе Воскресіння Твоє славимо!"



    скачать dle 10.2 Форекс опционы

    Схожі новини

    Неділя перед Воздвиженням

    ЩО ОЗНАЧАЄ ПОКЛОНЯТИСЯ ХРЕСТУ?

    Хрестопоклінна неділя

    XXXI Неділя по Зісланні Святого духа

    Святе Богоявлення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа

    Оголошення

    для парафії

    Рекомендуємо

    відвідувати

    • Католицький Оглядач
    • Українська правда
    • Громадське телебачення
    • Офіційний сайт УГКЦ
    • ДивенСвіт
    • CREDO
    • Стрийська єпархія УГКЦ
    • Карітас України

    Популярні новини

    за останній місяць

    Трансляція

    інтернет радіо

    Radio Voskresinnya

    Radio Mariya

    Radio Dzvony

    Слухати в новому вікні