• бесплатная dle
  • ,
  • форекс портал

    Неділя по Воздвиженні

    Неділя по Воздвиженні

    "Сказав Господь:
    - Коли хто хоче йти за мною, хай зречеться себе самого, візьме на себе хрест свій та йде слідом за мною"(Мк.8,34)


    Дорогі браття і сестри!
    Євангельський уривок, який читається у неділю по Воздвиженні, пояснює, що означає бути християнином. Починаючи від першого століття ця релігія була в центрі уваги правителів наймогутнішої тоді Римської імперії та представників еліти юдаїзму. Завдяки останнім християнство представлялося як зло, яке потрібно знищити, бо деструктивно впливає на суспільний лад. Однак, існує протилежна думка, котра досить активно пропагується в наш час. Християнство пропонується як гарантія здоров'я, безпеки, успіху людини в цьому житті. Нажаль, ці помилкові думки культивуються в середовищі християн.
    Насправді, усе далеко не так. Історія Ісуса є першим прикладом цього. А далі Ісус запевнив своїх послідовників, що їхня доля буде подібною до Його долі. Причина цьому є одна - життя у правді, яка розуміється не лише як вияв чесності і справедливості, а також як визнання Бога відвічною Правдою, що створила людину для вічного життя. Тому, передумовами для цього не обов'язково мають бути успіх, безпека чи інше добро людини, а постійний розвиток її особистих стосунків з Богом, завдяки чому її життя стає подібним до життя Бога.
    Природа міжособових стосунків Бога відрізняється від природи таких стосунків між людьми. Для досягнення поставленої перед собою мети людина чи група людей нерідко застосовують силу. Результат досягається шляхом залякування, шантажу чи інших несправедливих методів. Однак, таким чином неможливо впливати на свідомість людини, щоб переконати її.
    Господь діє методом пропозиції "коли хто хоче". Це передбачає право на вільний вибір. Такий вибір є свідомий з прийняттям відповідальності за наслідки.
    Тому зректися себе не означає відмовитися від права власного вибору, а свідомо і відповідально стати на шлях життя у правді. Таким чином воля людини співпадає з волею Бога без жодних порушень її природних прав.
    Взяти на себе свій хрест - означає самостійно, свідомо і добровільно вибрати життєвий шлях у правді. А порівнюється він до хреста тому, що сам вибір непростий і життя сповнене різноманітними несправедливими викликами, які завдають фізичних, моральних чи психологічних ран. Незважаючи на ці всі труднощі, християнин не зневірюється, не втрачає сенсу свого життя, бо джерелом його сили є Господь. У болях, стражданнях чи навіть у небезпеках життя людина відчуває солодкий смак вічного життя, яке дарує лише Бог.
    Йти слідом за Ісусом - це не шлях в нікуди, навмання, а свідомий вибір високої мети, реальної дійсності, яка не окреслюється ні простором, ні часом чи будь-якими іншими матеріальними категоріями. Це вибір Божого Царства, ознаками якого є мир, праведність і радість у Святому Дусі.
    Отож, християнство - це релігія для сильних, свідомих, зрілих, відповідальних, для яких життя у правді не приймає жодних альтернатив, бо правда - це Бог, а Бог єдиний.
    Дорогі браття і сестри!
    Хай ці роздуми допомагають нам утверджуватися в правильному виборі і насолоджуватися смаком життя з Богом як тепер, так і після смерті, у вічності. Амінь.



    скачать dle 10.2 Форекс опционы

    Схожі новини

    Неділя Х по Зісланні Святого Духа

    Третя неділя по Зісланні Святого Духа

    Хрестопоклінна неділя

    Неділя блудного сина

    Зачаття Пречистої Діви Марії святою Анною

    Оголошення

    для парафії

    Рекомендуємо

    відвідувати

    • Католицький Оглядач
    • Українська правда
    • Громадське телебачення
    • Офіційний сайт УГКЦ
    • ДивенСвіт
    • CREDO
    • Стрийська єпархія УГКЦ
    • Карітас України

    Популярні новини

    за останній місяць

    Трансляція

    інтернет радіо

    Radio Voskresinnya

    Radio Mariya

    Radio Dzvony

    Слухати в новому вікні